Ida Magnusson

Ålder: Jag är en 23 åring som är född i maj, oxe och kan vara riktigt riktigt envis! (Fråga bara min familj)

Bor: Jag bor sedan 2år tillbaka i Chamonix, en fransk skidort som ligger vid foten av Mont-Blanc.

Hemmabacke: Hemmabacken är egentligen hela Åre-systemet då jag åkt skidor där hela mitt liv men om jag måste välja en av backarna så får jag sägs Tottbacken. Det är den närmaste backen till vår stuga och där man oftast började skiddagen. 

Favoritberg: Fast att jag har helt magiska berg omkring mig när nere i alperna så måste jag säga att Åreskutan fortfarande kommer vara mitt favoritberg. Det är därför att jag har så många minnen därifrån allt från att stå på skidor för första gången i sele till att nöta svängar och teknik bakom pappa samt mina första säsonger.

Bästa åket: Hmmm.. Detta är en trixig fråga då jag har många på lager. Men en av dem måste vara en riktig puderdag förra vintern i Grand Montets, en del av Chamonix system. Denna dagen åkte jag inte med mitt vanliga ”team” utan folk jag kände utanför backen men tidigare aldrig åkt med. Vi var uppe i en av de första gondolerna för dagen och hann med något åk i pisten med minst 40cm nysnö innan alla andra började rulla upp. Då detta team var mer erfarna av de områden vi åkte på lärde jag mig grymt många nya lines, vart man ska åka och vart man inte ska åka.

Dagen slutade i att vi nådde 10 000 höjdmeter på mätaren och att vi inte längre kunde stå upp. Men det var definitivt en av de bästa dagarna jag haft här nere, fast att jag råkade somna ståendes i baren på jobbet under kvällen….

Vem är du: Lite mer om mig då, jag är en tjej som stått på skidor sedan hon var 2år och alltid haft ett aktivt liv. Skidor har alltid varit en stor del av mitt liv och det önskar jag att det alltid kommer vara. Jag kommer från en stor familj som ligger mig nära hjärtat och vi har alltid varit ’out and about’ så att säga.

På sommaren.. Just nu bor jag ju som tidigare nämnt i Chamonix där jag kombinerar mitt aktiva liv med att jobba som bartender på en av de lokala krogarna, vilket passar mig perfekt då jag börjar jobba senare på eftermiddagen så jag har nästan alltid tid till att endera åka skidor eller någon annan aktivitet innan.

Under sommarhalvåret så drar jag på mig klätterskorna och slänger mig upp på väggen, drar ut på hike bland bergen eller hittar på något annat äventyr som Via Ferratas eller liknande. Winter bodys are made in summer right?

Vad gillar du med Bluebirdoptics: Jag gillar Bluebird då det är ett svenskt, riktigt bra glasögonmärke med linser som verkligen fungerar och håller måttet. Samt många olika linser som löser alla olika väder som kommer in över bergen här nere. 

Favoritlins på våra goggles: Gällande Bluebirds linser så må jag säga att jag gillar Auroras black and pink då dessa passar till de förhållanden som jag åker i. Den svarta linsen är även en jag gillar då solen ibland kan vara så stark har nere att man måste gå så mörkt som möjligt.

På vilka sociala nätverk kan man hitta dig: När det kommer till sociala medier så hittar man mig endast på instagram under namnet @iidaahoo , sväng in och kika vidare på vad jag håller på med!