Andreas Gustafson

Ålder: 28 år

Bor: Göteborg

Hemmabacke: Hemmabacken ligger i Ulricehamn. Men bara åkt där ett par gånger tyvärr. Från när jag var 1år så har min familj alltid varje år tillbringat vintrarna i Vemdalen. Så jag skulle nog kalla vemdalskalet för min ”hemmabacke”.

Favoritberg: Mitt favoritberg…  där får jag nog svara Chamonix. Specifikt berg i Chamonix så är favoriten Le brévent.

Bästa åket: Det bästa åket var när jag gjorde min första solo resa upp till Norge. Jag hade inga förväntningar alls på den resan.. jag hade bara packat min bil med en sovsäck, storm kök, slängt in skidorna och börjat köra. Jag kom till slut fram till Romsdal och ja, jag var in love!  Jag sov i bilen och på dagarna vandrade jag upp på olika toppar med skidorna på ryggen. Själva åken var väl inte det bästa jag varit med om. Men känslan utav att stå där helt själv och ta dessa svängar som man kämpat för var obeskrivlig. Från den dagen tillbringar jag väldigt mycket tid i Norge både sommar & vinter säsong.

Vem är du: Jag heter Andreas och är född & uppvuxen i Göteborg. Tillbringar större delen av min fritid med att vara ute i naturen, cyklar, vandrar, skidor, simma you name it.. älskar helt enkelt att vara ute!  Något som står väldigt högt på listan är även roadtrips.. älskar frihets känslan av att sätta sig bakom ratten och bara köra. Helst ska man inte ens ha en plan utan bara ”följa vädret” brukar jag säga. Spontant är bäst eller hur?! 🙂

På sommaren.. brukar jag för det mesta cykla och vandra. Köpte mig en ny bike denna säsong så blivit väldigt mycket cykling, både i bikeparks och olika trails runt om där jag bor.  Vandringen är också en stor passion jag har och lägger ganska mycket tid på under sommar perioden.

Vad gillar du med Bluebirdoptics: Det är ju framför allt era Googles! Stort synfält vilket jag alltid haft problem med att hitta ett par sköna Googles för innan. Sjukt lätta att byta linsen på vilket är väldigt skönt, speciellt när vädret kan skifta som det gör uppe i bergen. Men sen också hela historien till hur detta märke & idén kom till. Att det är svensk designat diggar jag väldigt mycket också.

Favoritlins på våra goggles: Favorit linsen är aurora black. Helt magisk lins!!

På vilka sociala nätverk kan man hitta dig: a.gustafsonn