Villkor

Betalning via Bambora/Worldline:

3.1 Betalning
Betalning sker genom vald betalningsmetod i kassan. Betalningsmetoden tillhandahålls av Bambora tillsammans med samarbetspartners.


3.2 Kortbetalning
Kortbetalning accepteras av Visa, MasterCard och Maestro. Debitering av ditt betalkort sker direkt


3.3.1 Faktura & delbetalning
I samarbete med Walley erbjuder vi faktura och delbetalning. Tjänsten är baserad på en engångskredit som möjliggör en enkel och säker betalning av dina köp genom faktura eller delbetalning. Mer information och fullständiga villkor om Walleys betalsätt hittar du på https://cdn.walleypay.com/terms/Terms_SE.pdf.

Fakturan har en förfallotid om 14 dagar. Efter genomfört köp skickas fakturan till din angivna e-postadress. Du kan i efterhand välja att betala hela beloppet med en gång eller ansöka om att dela upp betalningen i mindre delar genom att logga in på https://commerce.collector.se/Portal. 

För att kunna använda tjänsten måste du vid köptillfället vara bosatt i Sverige och vara minst 18 år gammal. Betalsättet är endast tillgängligt för privatpersoner och som kreditgivare kontrollerar Walley att du har skött dina ekonomiska åtaganden och har en god betalhistorik. 

En kreditprövning görs i samband med köptillfället vilket innebär att en kreditupplysning inhämtas. Kreditupplysningar som tas av Walley påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, t ex banker. Vid försenad eller utebliven betalning debiteras en förseningsavgift samt dröjsmålsränta.

För att se fullständiga villkor för Wally faktura- och delbetalningstjänst se länkarna nedan:

- Walleys allmänna kreditvillkor för faktura och delbetalning (https://cdn.walleypay.com/terms/Terms_SE.pdf)

- Standardiserad Europeisk konsumentkreditinformation


3.3.2 Frågor kopplade till din faktura eller delbetalning
Walleys kundtjänst hjälper dig gärna i alla frågor som rör din faktura eller delbetalning. Kontakta Walley via e-post hello@walley.se eller via telefon på +46 010 161 01 00 måndag – fredag kl. 08:00-18:00, lör 10:00-16:00, sön 10:00-16:00.

Se också vanligt förekommande frågor och svar på https://www.walley.se/kundservice/.


3.3.3 Återbetalning vid faktura- eller delbetalningsköp
Du som har betalt din faktura eller delbetalning men ändå ångrat ditt köp har ett tillgodohavande hos Walley. Walley återbetalar den summa du har betalat efter att vi har fått uppgift om godkänd retur från handlaren. Återbetalningen sker till ditt konto varför du behöver meddela oss dina kontouppgifter tillsammans med fakturauppgifterna. 


3.3.4 Pris

För uppdaterade priser se nedan följande länk. 

Swish

Är du ansluten till Swish kan du betala via din Swish-app. Öppna upp appen i din mobila enhet och godkänn betalningen med ditt Mobila BankID.
Efter genomfört köp dras pengarna direkt från ditt bankkonto. Vid eventuell retur återbetalas pengarna till samma konto.

Information om ångerrätt

”Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträda avtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunna nyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande av ångerrätten är det Du som står för returkostnaden.”

Frakt:

Vi har fri frakt på beställningar över 1000 SEK inom Sverige. På beställningar på mindre belopp än det så tas en fraktavgift på 39 SEK. Utanför Sveriges gränser tillkommer alltid fraktkostnad.

Alla priser är inklusive moms och angivna i SEK. 

Vi använder PostNord för leverans inom Sverige.

Leveranstiden för goggles och solglasögon är ca 1-4 arbetsdagar inom Sverige. 

Kepsar, mössor och kläder har lite längre leverans ca 5-10 arbetsdagar då dom skickas från ett annat lager och görs på beställning.

Om du fyller i ditt mobilnummer så får du ett sms när ditt paket är hos närmaste postombud. 

Returer:

När du får hem din produkt, öppna försiktigt och när du vet att du vill behålla produkten då kan du slita sönder kartongerna så mycket du vill.

Om du däremot ångrar ditt köp och vill lämna tillbaka varan, lägg då tillbaka den som den låg och kontakta info@bluebirdoptics.com för mer info.

En retur förutsätter dock att emballage och varan är oanvänd och i samma skick som vid mottagande. Du har 30 dagars öppet köp och ångerrätt.

Vid eventuell retur står du själv för fraktkostnaden. Vi erbjuder returfrakt för 59 kr som är spårbar och som hamnar rätt på lagret och därmed hanteras snabbare.

Företagsinfo:

Steezey AB

556890-8619
Halvarsvägen 2

781 98 BORLÄNGE

Sweden

Innehar F-Skattsedel

Registrerad vid Falu Tingsrätt

Är det några andra problem eller frågor är det bara att höra av sig till info@bluebirdoptics.com så löser vi det 🙂

Reklamationsrätt

Om produkten du köpt här hos oss har gått sönder kan det räknas som en reklamation. Enligt svenska konsumentköplagen har du som konsument rätt att reklamera en defekt produkt under 3 års tid från inköpsdatum. Det betyder inte att alla reklamationer är godkända, utan att man som konsument har rätt att klaga på varor i upp till 3 år efter inköpsdatum. Du kan reklamera olika former av produktionsfel, men ej defekter på grund av felanvändning, slitage, misskötsel etc.

Personuppgiftshantering

Vi behöver spara och behandla personuppgifter om dig, så som adress, namn, telefonnummer samt e-post. Syftet med en sådan behandling är för att kunna leverera produkten, kontakta dig angående din order, och slutföra vårt avtal med dig.

Vi har fått dina uppgifter från beställningen du har gjort på bluebirdoptics.se/bluebirdoptics.com. Vi samlar bara in de uppgifter vi behöver för att slutföra beställningen och leverera din vara. Dina uppgifter kommer att sparas i högst 7 år eller så länge bokföringslagen kräver. 

De personuppgifter vi behandlar om dig delas endast med fraktbolaget för att kunna leverera din vara. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med en tredje part, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag. Däremot kommer vi aldrig att överföra dina uppgifter till ett land utanför EU.

Personuppgiftsansvarig är Steezey AB. Du har rätt att kontakta oss om du vill ha ut information om de uppgifter vi har om dig, för att begära rättelse, överföring eller för att begära att vi begränsar behandlingen, för att göra invändningar eller begära radering av  dina uppgifter. Detta gör du enklast genom att kontakta oss på info@bluebirdoptics.com