Carl Wernhoff

Ålder: 29 år gammal, årgång 1990

Bor: Norge

Hemmabacke: Där skidkarriären började med första dagar som skidlärare var på Ekholmsnäsbacken i Stockholm under gymnasietiden, men lärde mig åka skidor när jag var cirka 5 år gammal i Österrike.

Favoritberg: Squaw Valley i USA, bodde 5 år där å kunde hela berget! Jobbade som tränare för big mountain laget och i ski patrol. Kan det berget utan å innan. Varje åk å klippa.

Bästa åket: Har ett tydligt minne från när jag var kanske 10 år gammal. Vi var på skidsemester i St Anton, det hadde snöat hela natten och kom ut tidigt med pappa. Vi åkte ner en ränna där skid patrullen hade sprängt tidigt på morgonen, kanske det var här drömmen om att bli skidpatrull började? Jag åkte ner och hade min första riktiga puder upplevelse, snö upp till hakan, total glädje… Och sedan dess har jag jagat den känslan.

Vem är du: Jag är lugn men barnslig, jag lever för upplevelser. Skidor och klättring är där jag får mina upplevelser ifrån men det är lika mycket sporterna i sig som det är en anledning att resa, uppleva nya ställen, och träffa nya människor. Det är i slutändan människorna jag träffar och platser jag får uppleva som håller igång elden i min passion för skidor, klättring, och fjäll.

På sommaren.. Kurs och guidning i fjällen å klättring, allt från nybörjar kurser till tekniska toppar. Tillbringar så mycket tid som möjligt ute i det vertikala, å bor i camping bilen.

Vad gillar du med Bluebirdoptics: Funktionalitet å stil möts i svensk design! Sen ska man inte sticka under stolen att det är ju mer än shysst priser, och mycket man får.

Favoritlins på våra goggles: Aurora Blue, i Norge får vi inte så jätte stark sol under vinterhalvåret, och då är Aurora blue perfekt, UV skydd men släpper igenom nog ljus att den funkar väldigt bra allround! Sen går jag topptur efter jobbet med pannlampa under mörker månaderna och då är det riktigt fint med den gula linsen som ger fin kontrast i lågt ljus när man susar genom puder i skogen på kvällen med bara pannlampa som enda ljuskälla

På vilka sociala nätverk kan man hitta dig: @carlwernhoff