Johathan Johansson

Ålder: 26 År, född den 20e december 1993 

Bor: Lite varstans under sommarn, Norge för jobb under veckorna. Göteborg/Smögen och delvis i Berghem (där jag är född) på helgerna. På vintern bor jag i alperna, Val D’isere och Chamonix har vart hemmabergen de senaste åren och till vintern blir min bas Engelberg.

Hemmabacke: Knutabacken, 20 fallhöjdsmeter på en åker i skogen.

Favoritberg: Aiguille du midi, Chamonix 

Bästa åket: Det finns inget ”Bästa åk” för mig. Allt handlar om snöförhållandena i kombination med kompisarna jag åker med den dagen. Däremot är en solig dag med nysnö på Aiguille du midis västsida alltid en favorit så länge de inte är högsäsong. Hänga i rep och åka brant puder är alltid en vinnande kombo.

Vem är du: Jag är en skidtokig 26åring från en liten håla utanför Göteborg. Jag har spenderat mina sista 7 vintrar i alperna, fem i Val d’isere, två i Chamonix och denna vintern ska jag spendera i Engelberg. När jag började säsonga åkte jag mest park men detta byttes allt eftersom ut mot att jaga bottenlösa puderåk. När jag sen flyttade till Chamonix väcktes mitt intresse för mountainering och skidåkningen blev brantare och repen hade mer eller mindre en permanent plats i väskan. Jag tycker de är fantastiskt kul att kunna kombinera klättring och skidåkning där vägen upp är lika stor del av äventyret som åkningen. Har bland annat gjort en expedition i Kirgizistan där vi bodde uppe i bergen i tält i över två veckor och besteg toppar som aldrig bestigits innan och åkte skidor ner. Jag håller även på och tävlar i Freeride World Qualifier och reser därmed runt i alperna på olika tävlingar och jagar drömmen om att slå mig in på Freeride World Tour. 

På sommaren.. Knegar ihop alpdollarna i Norge under veckorna och på helgerna försöker jag bo så mycket som möjligt på min båt ute i skärgården. Det blir också mycket klättring och wakeboard. 

Vad gillar du med Bluebirdoptics: Det bästa med Bluebirdoptics är hur fint linserna poppar när man fotar med dom, blir magiska bilder. Sen är det också väldigt kul att representera ett märke som gör kvalitetsprylar till bra pris. Jag rekommenderar de med glädje till alla jag känner.

Favoritlins på våra goggles: Blå (favoriten är egentligen den gröna men den finns ju inte kvar..

På vilka sociala nätverk kan man hitta dig: @JonathanBanjo